Hər gün sulu xörək yemək zərərli ola bilər

Hər gün sulu xörək yemək zərərli ola bilər
  • Maraqlı

  • Qastroenteroloq Natalya Şustova şorbanın gündəlik istehlakının təhlükələri barədə xəbərdarlıq edib.

    Həkim bildirib ki, mədə-bağırsaq traktında qastrit, pankreatit və ya mədə xorası kimi problemi olan insanlar bu yeməyi pəhrizdən çıxarmalıdırlar. Belə ki, şorbaların tez-tez ət və ya balıq bulyonları ilə hazırlanır.

    “Belə yeməklər xlorid turşusunun istehsalını stimullaşdırır. Mədə-bağırsaq traktında problemlər olduqda isə bu, zərərlidir. Şorba istehlakının azaldılması iltihabı ağırlaşdırmamağa imkan verir”, -deyəi Şustova bildirib.

    Eyni zamanda, o, qeyd edib ki, mədə-bağırsaq xəstəliklərindən əziyyət çəkməyənlər hər gün şorba yeyə bilərlər.

    Mənbə: “RİA Novosti”
    PAYLAŞ:

    Oxşar xəbərlər