Portağal liflə zəngindir və aşağı kalorilidir, bu da insanların artıq çəkidən qurtulmasına kömək edir. Hər gün portağal yemək maddələr mübadiləsini sürətləndirmək və su səviyyəsini yaxşılaşdırmaq kimi faydalar da təmin edir.
Leqal.az xəbər verir ki, araşdırmada orta ölçülü portağalın 60-80 kalori ehtiva etdiyini iddia edilir. Bu, onları kalori qəbulunu azaltmaq istəyənlər üçün uyğun qəlyanaltı edir. Bundan əlavə, portağaldakı yüksək lif tərkibi toxluq hissini təşviq edərək, insanların daha uzun müddət tox hiss etməsinə kömək edir.
Arıqlamağa çalışarkən bədənin su balansını qorumaq böyük əhəmiyyət kəsb edir. Nəmli qalmaq sağlam maddələr mübadiləsini və enerji səviyyələrini qorumaq üçün çox vacibdir. Tərkibində yüksək su olan portağal su qəbulunu artıra bilər və ümumi kalori qəbulunu azaltmağa kömək edir.
Portağal da aşağı glisemik indeksə malikdir, bu da qan şəkərinin səviyyəsinin daha yavaş, tədricən yüksəlməsinə səbəb olur. Bu, qan şəkərini idarə etməyə və istəkləri azaltmağa kömək edə bilər, çəki idarəsini asanlaşdırır. Portağaldakı C vitamini yağ metabolizmasında mühüm rol oynayır və yağları enerjiyə çevirməyə kömək edə bilər.
Arıqlamaq üçün portağal müxtəlif yollarla istehlak edilə bilər, o cümlədən bütöv yemək, təzə sıxılmış portağal şirəsini orta səviyyədə içmək, salatlara əlavə etmək, smuzatlar hazırlamaq və ya suya əlavə etmək olar. Bununla belə, portağalların həddindən artıq istehlakı həzm problemləri, turşu axını, diş minasının aşınması və digər yan təsirlərə səbəb ola bilər. Həddindən artıq istehlak bəzi dərmanlarla da qarşılıqlı təsir göstərə bilər. Portağal ümumiyyətlə faydalıdır, lakin xüsusilə əsas sağlamlıq problemləri olanlar üçün ehtiyatla istehlak edilməlidir./News24.az