Yaşıl soğan antibakterial təsir göstərir, ona görə də o, ağız boşluğu iltihabı götürür, bakteriyaları öldürür, karies, stomatit riskini azaldır. Yaşıl soğan kaliy, sink, kalsiumla zəngindir. Bundan başqa onda A, B, C vitaminləri var. Sink tərkibinə görə o, təbii antibiotik rolunu oynaya bilər. Eləcə də görməni yaxşılaşdırır.
Maraqlıdır bəs, yaşıl soğanı kimlər yeyə bilməz?
Leqal.Az xəbər verir ki, bu sualı həkim-dietoloq Nataliya Qerasimova cavablandırıb.
Onun sözlərinə görə, yaşıl soğan mədə yarası olan üçün zərərli ola bilər:
"Rasionda müntəzəm yaşıl soğanın olması immun sistemi yaxşılaşdırır, sinir sistemini sakitləşdiri. Yaşıl soğan dişlərin vaxtından əvvəl çürüməsinin qarşısını alır. Lakin bu tərəvəz ciddi mədə yarası olanlar üçün zərərli ola bilər". /Lent.az